karin
Gästbloggare
Kategorier
karin • 26 May 2017
karin
Gästbloggare
Kategorier
karin • 26 May 2017
Idag har vi ätit en av familjens favoriter så här i vårtid: Ogräspaj! Jag är mycket stolt över att vår trädgård innehåller så mycket nyttigheter.
Vi delar gärna med oss av receptet:
Pajdeg efter ditt favoritrecept.
Fyllning:5 dl kirskål och/ eller maskrosblad
5 dl nässlor ( om du har en ogräsfri tomt går det att ersätta dessa nyttigheter med spenat!)
1 liten gul lök
1 st finhackad vitlöksklyfta
smör
salt, svartpeppar
3 st ägg
3 dl mjölk
körsbärstomater
fetaost, getost eller annan smakrik ost
Gör din pajdeg och förgrädda den. Medan den gräddas hinner du ut i trädgården och skörda godsakerna skölja dem.
Fräs lökarna och det gröna i smöret. Krydda och smaka av, tänk på att osten är salt så var försiktig med saltet. Blanda ägg och mjölk i en skål och krydda ev mer. Lägg det gröna i botten av det förgräddade pajskalet smula över osten, lägg tomaterna ovanpå och häll slutligen över äggstanningen.
Grädda i ca 45 minuter på 200 grader.
Mums!
Läs gärna om ogräsets nyttigheter. Både nässlor och maskrosor innehåller massor av nyttigheter för vår hud. Ytterligare ett skäl att strunta i ogräsrensning!
Ha en fantastisk helg!
Karin
karins tidigare inlägg:
karin • 2 april 2020
Torra händer av allt tvättande
karin • 14 november 2019
Efter 6 år utan problemhud har Karin fått tillbaka problemen med händerna.
karin • 12 juni 2019
Trädgårdsarbete hade varit omöjligt för mig att utföra för 6 år sedan. Idag har jag några blåsor där skottkärra och spade har skavt, men i övrigt är huden…